Dirigent

Siewald Degraeve (°1997) is violist, componist en dirigent.  Hij startte zijn muzikale carrière als 6-jarige met privélessen viool bij Guido De Bruyker.  Enkele jaren later begon hij ook les te volgen bij Olga Zolotareva.  Op zijn tiende begon hij met compositie en volgde daarop lessen muziektheorie bij Simon De Poorter.

Siewald soleerde al met meerdere orkesten.  In 2015 was hij laureaat in de solistenwedstrijd van Amaj Jong Symfonisch.  Zijn composities zijn al meermaals uitgevoerd in Gent, Brugge en Antwerpen.

In 2014 begon Siewald met een opleiding musicologie aan de Ugent.  Van 2016 tot 2019 volgde Siewald de bacheloropleiding viool bij Valéry Oistrakh in het conservatorium van Brussel, om dan vanaf 2019 zijn master in het vak te vervolgen bij Olga Zolotareva in het conservatorium van Gent.

Sinds 2017 studeert hij in Brussel eveneens muziekschriftuur en orkestdirectie bij Yves Segers en Bart Bouckaert.  Verder geeft hij ook les in muziektheorie, compositie en viool.  Siewald is lid van meerdere orkesten en ensembles, o.a. het strijkkwintet Gustav, het Núna Ensemble, Ghent Symphony Orchestra, The Belgian Session Orchestra en Room13orchestra.

Als dirigent is Siewald actief als repetitor bij het jeugdorkest Forza Muzica, en sinds 2019 is hij artisitiek leider van het Vocaal Ensemble Seicento uit De Pinte.  In september 2022 werd hij dirigent van het Vocaal Ensemble Dudoka uit Gent en tevens bij het ensemble Respiro in Kortrijk.  Naast klassieke muziek doet hij ook regelmatig projecten met popmuziek, kleinkunst, jazz en musical.