Dirigent

Christophe Goedvriend werd in Geraardsbergen geboren in 1973 en woont thans in Gent.

Hij genoot zijn opleiding aan het koninklijk Conservatorium van Gent in de richting muziektheorie (met specialisatie klassieke muziekschriftuur, zijnde harmonie, contrapunt en fuga) en behaalde er zijn aggregaat.
 
Beroepsmatig geeft hij les aan kinderen, jongeren en volwassenen in de richting AMV (Algemene muziekvorming), AMC (Algemene muziekcultuur), AMT (Algemene muziektheorie), Samenzang en Koor.
Hij is verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans 'Emiel Hullebroeck' te Gentbrugge.
 
Tijdens zijn studies, onder impuls van zijn docenten, Michaël Scheck, Ignace Thevelein, Johan Duijck en Florian Heyerick, raakte hij gepassionneerd door koorzang en koordirectie.
Kennis laten maken en leren genieten van deze ultieme vorm van musiceren, ligt hem na aan het hart.
Vanuit zijn passie volgde hij dan ook verschillende vervolmakingscursussen in binnen- en buitenland, waaronder de internationaal vermaarde Kurt Thomas Cursus voor koordirectie in Utrecht (Nl) en de koorcompositiecursus in Aosta (It). Hij volgde ook een cursus bij Vic Nees voor hedendaagse compositie en bij Jonathan Rathbone voor Jazz-compositie.
 
Sinds vele jaren is Christophe actief als dirigent en als koorzanger in verscheidene binnenlandse en buitenlandse koren. Sedert eind november 2008 heeft hij het dirigeerstokje van het Vocaal Ensemble Seicento overgenomen van oprichter Patrick Moeyaert.